TP-Link HS110 vs Meross MSS210 Okos konnektor

Mi is az az okos konnektor?

Az eszközeinknek nem feltétlenül kell összetettnek lennie ahhoz, hogy hasznosak legyenek. Vegyük például az egyik legegyzserűbb eszközt, ami nem más, mint az okos konnektor: egyszerűen kapcsolja ki és be eszközeinket, amitől máris nagyon sokoldalú lesz.

Mire képes?

Az alkalmazás által vezérelt intelligens csatlakozó lehetővé teszi bármely olyan készülék be- és kikapcsolását, amely egy szabványos fali konnektorba dugható . Egyszerűen csatlakoztassa a fali aljzathoz, majd dugja be a kiválasztott készüléket. Használhatja lámpával, TV-vel, elosztóval, kávéfőzővel – lényegében bármivel.

Image result for smart plugs

Mi a szerepük egy otthonban?

Az okos konnektorok az otthonok sokoldalú építőelemei:

Biztonság: Ha egy lámpát csatlakoztatsz hozzá, máris okos világításod lesz, annak minden előnyével. Beállítható, hogy bizonyos időpontokban, hazafelé menet vagy akár egy másik eszköz – például mozgásérzékelő – hatására bekapcsolódjon. Ha riasztás van az otthonában, akkor automatikusan bekapcsol, hogy megakadályozza a betörést.

Kényelem: Az okos konnektorok kiválóan alkalmasak mindennapi konyhai eszközök automatizálására. Kezdje a napot a már működő kávéfőzővel, vagy felforrósodott teával.

Energiatakarékosság: Az okos konnektorok az energiaszámlában is változást hoznak azáltal, hogy automatikusan kikapcsolják az olyan eszközöket, mint például a tévékészülék, amelyek készenléti állapotban fogyasztják az energiát, ha nem vagy otthon.

Hasonlítsünk össze két fajta okos konnektort ami kapható nálunk.Ez a TP-Link HS110 és a Meross MSS210.

Kezdjük az olcsóbbal közülük.

Meross MSS210

intelligente wlan steckdose

A Meross okos konnektorja egy egyszerű, de annál hasznosabb eszköz. Több dologra képes mint a hasonló árban lévő konkurensek, ráadásul megbízható és nem is néz ki olyan bugyután mint több másik.

Az MSS210 a Meross appal vezérelhető akárhonnan (iOS, Android). Innen lehet távolról ki és bekapcsolni az eszközt, napirendet készíteni, vagy időzítőt beállítani. Egyik hatalmas előnye az olcsó konnektorokkal szemben, hogy kompatibilis Amazon Alexával és Google Homemal. Így ha csatlakoztattad, akár a hangod segítségével is elindíthatod a ventilátort, vagy a lámpát.

Image result for meross mss310

Az MSS210-ben nincs beépített Energia fogyasztás modul, csak a nagytesóban, az MSS310-ben érhető el.
Végezetül, az MSS210-hez nem szükséges külön HUB, csak csatlakozunk a wifire és már használhatjuk is.

Jellemzők:

  • Távvezérlés, ki/bekapcsolás a Meross app segítségével (iOS & Android).
  • Működik az Amazon Alexa-val, a Google Asszisztenssel és az IFTTT-vel. A Samsung SmartThings és a NEST kompatibilitást hamarosan támogatni fogja.
  • Be / kikapcsolási ütemtervek, automatikus kikapcsolási időzítő rutin. Napkelte / Napnyugta mód. A véletlenszerű be- / kikapcsolás funkció hamarosan bekerül a firmware frissítésével.
  • Távoli ellenőrzése az eszközök állapotának.
  • A meglévő wifi hálózattal működik, nincs szükség HUB-ra.

TP-Link HS110

Egy méltán híres gyártó, melyet főleg a hálózati eszközeiről ismerhetünk, a TP-Link is előállt a saját okos eszközeivel. Legyen az okos villanykörte, vagy okos konnektor. Nézzük meg az utóbbit, mire képes.

A HS110 elődje a HS100, amely bár olcsóbb, jóval kevesebbet tud, mint a 110-es modell.

Kezdjük is a tudásával. A HS110 a Meross konnektorjához nagyon hasonló funkciókkal bír. Ilyen például az energia monitorozás, vagy az Alexa és Google hangvezérlés. Sőt, a TP-Link akár 1800 wattot (15 A, 120V) képes monitorozni, így a nagyobb teljesítményű fogyasztók is gond nélkül ráköthetőek. Az irányításhoz és a monitorozáshoz egyébként itt is egy appra van szükség, ami természetesen elérhető iOS-re és Androidra is.

Sajnos a TP-Link termékek nem integrálhatók olyan okos rendszerbe, mint a Samsung SmartThings, cserébe működik Apple HomeKit-tel és IFTTT-vel.

Image result for tp link hs110

A Kasa alkalmazás segítségével beállíthatja, hogy az egyes készülékekhez szükség van-e több ütemezésre, időzítőre és egyéb beállításokra. A távoli hozzáféréshez azonban regisztrálnia kell a TP-Link-hez egy felhasználót, és engedélyeznie kell a funkciót a Kasa-ban.

Sajnos ez az intelligens konnektor nagyméretű, és nem lehet egy elosztóban egymás melletti két csatlakozót használni.

Bár mindkét konnektor remek választás, a Meross olcsóbban kínálja ugyanazt, amit a TP-Link. Ha azonban egy olyan márkát szeretnénk, ami biztosan fejleszti és támogatja a már kiadott eszközeit, érdemes a TP-Linken is gondolkodni.

Vélemény, hozzászólás?