Philips HUE útmutató (és ármutató)

A Philips okos LED lámpák széles választékát kínálja, amelyek különböző színeket és hatásokat képesek megjeleníteni ráadásul távolról vezérelhetők. Extra előny, hogy a LED-ek élettartama sokkal hosszabb, mint más típusú fényforrásoké, és kevesebb energiát fogyasztanak. A Philips Hue fények integrálhatók az Amazon Alexa, a Google Home és az Apple HomeKit, valamint számos más okos otthon platformba, így akár a hangoddal változtathatod meg a fényeket.

Íme, ezeket tudják a HUE fényforrások és ennyit kell költeni rá. Ne feledje, hogy hacsak nincs a csomagban, ezekhez a lámpákhoz nem tartozik a Bridge ami az egésznek a lelke. Bár az Amazon Echo Plus egy Brdige-ként is működik, az extra funkciókat csak a gyárival tudunk előhozni, mint például a harmadik féltől származó appok kezelését.

 

Most 10% kedvezmény minden Philips HUE termékre a HUE01BS kuponnal! 😉

Tedd kosárba a választott termékeket, majd a megfelelő mezőbe írd be a kódot, hogy megkaphasd a kedvezményt!

Starter Kit

A Starter Kit-ek nem csak izzókat tartalmaznak, hanem a Bridge-et is, amely a fényeket az otthoni Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatja. Ha még nincs Philips Hue világítása, valószínűleg a Starter Kit a legjobb választás.

Philips Hue White and Color Ambiance A19 Starter Kit

Az eredeti Philips Hue csomag, ezek a lámpák a hagyományos A19 izzót helyettesítik, és több mint 16 millió színben képesek világítani . A csomag három fényforrást és egy Bridge-et tartalmaz (amelyre a HUE fények vezérléséhez van szükség). Ugyanez a készlet elérhető 3 és 4 fényforrással is. A három darabos Bridge-dzsel és Dimmer Switch-csel 62.290 Ft

Philips Hue Starter Kit E27 White A60 E27 2DB + Bridge

Ez a legjobb megoldás, ha csak fehér fényt szeretne, vagy pénzt akar megtakarítani. Több variációja is van a csomagnak, van amiben csak a fényforrások vannak, de elérhető Brdige és Kapcsoló kiegészítőkkel is. Ez a csomag 21.990 Forintért érhető el.

Philips Hue White Ambiance Starter Kit

A White Ambiance készlet segítségével beállíthatja az izzók színhőmérsékletét, így intenzívebb kékes fehér színűre válthat, ha koncentrálni szeretne, lágyabb sárgás fehérre, ha valami kevésbé intenzívre van szüksége. Ez a készlet egy praktikus dimmer kapcsolóval is rendelkezik, így nem kell megnyitnia a Philips Hue alkalmazást a fények vezérléséhez. Ez a készlet két vagy négy izzóval is megvásárolható. (A távvezérlő más izzókkal is használható.) A három darabos csomag Bridge és Dimmer Switch kiegészítővel 46.690 Forint.

Philips Hue Bridge (Apple HomeKit)

Ha nem Bridge-es csomagot vásárol, akkor külön kell megvenni. A híd kapcsolódik a Wi-Fi routerhez, és vezeték nélkül csatlakozik a ház minden Philips Hue fényéhez. Egy ilyen eszköz 18.790 Forint. Fontos megemlíteni még, hogy Apple HomeKit kompatibilis.

Izzók és szalagok

A világítást számos Philips Hue izzón keresztül bővítheti (Persze az izzó nem a legjobb kifejezés, mivel LED-ek, maradjunk ennél). Ezek közé tartoznak mind a sima fehér izzók, mind a színes LED szalagok és más izzók, amelyek különböző csatlakozóval rendelkeznek (E27, E14, GU10). 

Philips Hue White Ambiance A19

Bár a HUB egy kicsit bonyolulttá teszi a beállítást, a Philips Hue White Ambiance A19-et könnyű kezelni, és számos színárnyalatra hangolható, hogy megfeleljen minden alkalomnak és hangulatnak. Ez az izzó kerek 11.000 Forintba kerül

Philips Hue White E27 A60

A legolcsóbb izzó a maga 7.000 Forintjával a Philips Hue White E27 A60 amit akár dupla csomagban is lehet kapni. Dimmelhető, azaz szabályozható a fényereje és ugyanúgy távolról kapcsolható mint az összes többi Hue világítás. Egyetlen hátránya, hogy a színhőmérséklet nem állítható.

Philips Hue GU10 White and Color Ambiance

A sávos és kis süllyesztett lámpatestekhez tervezve ezek a GU10 izzók több millió különböző színt, valamint több fehér árnyalatot reprodukálhatnak. Nem olcsóak: minden egyes izzót 18.790 Forintért vehetünk meg.
Ha ilyen kivitelű izzót szeretnénk vásárolni, opció még a sima fehér fényű, melynek darabja 11.000 Forint, vagy csomagban 2 darab 18.790.

Philips Hue Lightstrip

Ez a 6 méteres színes LED-csík ragasztóval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a konyhaszekrény alá vagy polcok alá helyezze - vagy bárhol, ahová tetszik -, hogy szép hangulatot biztosítson. A Lightstrip Plus-t könnyedén le lehet rövidíteni egy ollóval, hogy jobban illeszkedjenek a szűk helyekhez. Egy ilyen szalag 24.990 Forintba kerül, ha pedig hosszabbítani szeretnénk az további 8.199 Forint.

Philips Hue White Ambiance E12 Gyertya

A White Ambiance E12 gyertya egy kisebb izzó, amelyet csillárok számára terveztek, ahol a teljes méretű A19 izzó nem fér el. A felhasználók megváltoztathatják a színhőmérsékletet, 2200K-ról 6500K-ra. Minden gyertya izzó 40W hagyományos izzóval egyenértékű. Ez 10.899 Forintért lehet a miénk.

Philips Hue White and Color Ambiance E12 Gyertya

Ez ugyanaz az izzó, mint a White Ambiance, de lehetővé teszi a színek megváltoztatását. Egy ilyen fényforrás 18.790 Forintba kerül.

Álló lámpák

Az álló világítótestek bárhová elhelyezhetők a helyiségben, és általában az elsődleges fényforrás mellett kiegészítő világítás létrehozására szolgálnak. Ezek közül egyik sincs Bridge-dzsel, így szüksége lesz arra is.

Philips Hue Bloom

Ez a lámpa körülbelül 12 centi átmérőjű, és több millió színben világíthat. Leginkább arra használják, visszaverjék a fényt a falról ezzel megteremtve a tökéletes hangulatot. A Bloom 21.999 Forintba kerül

Philips Hue Wellness

Ez lámpatest az egyetlen melyhez Philips Hue White Ambience izzó jár, melyet hűvös fehérről meleg fehérre lehet cserélni. Ha akarja, természetesen kicserélhető az izzó színesre is. Az ára: 30.990 Ft

Philips Hue Wellner

A Wellner hasonló a Wellnesshez, csak egy lekerekített, hagymásabb design-nal rendelkezik. A lámpát nagyon könnyű beállítani, és minden okos izzót bele lehet csavarni. Ez egy nagyon aranyos lámpa, de kb 25 centi hosszú és 25 centi széles, így elfoglal egy kis helyet az asztalon vagy a polcon. Ahogy a Wellnessnek, ennek is 30.990 Ft az ára.

Philips Hue GO

A Bloomhoz hasonlóan a GO egy csodálatos kiegészítő világítás, a kör alakú alapja és a lapos teteje is világít. Ráadásul 300 lumen a fényereje. A Go beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely akár 3 óra üzemidőt jelenthet, miközben a tápkábel nincs csatlakoztatva, ami nagyszerű, ha kicsit több színt kíván hozzáadni egy szabadtéri vacsorához. Azonban nem vízálló, ezért dugja el, ha az esik az eső. A Go ára: 24.990 Forint

Lámpatestek

Néhány hátránya van ugyan ezeknek a lámpatesteknek de csodálatos a kivitelezésük és rengeteg fajta közül lehet választani. A Philips lámpatestekbe közvetlenül bele van építve az izzó. Ez azt jelenti, hogy ha a LED-ek kiégnek – ami legalább 10 év lehet, ha nem több – akkor ki kell cserélnie a teljes lámpatestet. Ezekhez Bridge is szükséges (külön megvásárolható), hogy vezérelhesse őket a Philips alkalmazásával.

Philips Hue Beyond

Ez a mennyezeti lámpa, melyet függesztett és asztali stílusban is kínálnak, felsõ fényt is ad a mennyezet és a padló megvilágítására. 43 centi átmérőjű, színes LED-ekkel. Ez az egyik legdrágább de legszebb lámpatest. Az asztali lámpa 98.299 míg a mennyezeti és a függesztett lámpa 163.999 Forintba kerül.

Philips Hue Fair

Ez is megvásárolható mennyezeti vagy függesztett kivitelben. A szálcsiszolt alumínium bevonat és a LED-ek hűvös vagy meleg fehér fényre hangolhatók. A mennyezeti lámpa ára 62.290 Forint, míg a függesztett 68.590.

Philips Hue Being

A Being hasonlít a Fair-re, de itt egy világos panelje veszi körül a középső részt. Csak mennyezetre szerelhető. Ez a lámpa csak mennyezetre szerelhető, nincs függesztett verziója. Elérhető több színben is, ezek a: Fekete, Szürke és Fehér. A Being ára: 45.390 Forint

Kiegészítők

A Philips számos tartozékot is kínál, amelyek lehetővé teszik a Hue fények vezérlését anélkül, hogy az alkalmazást meg kellene nyitnia az okostelefonon.

Philips Hue Dimmer Switch

A távirányítóval rendelkező Smart dimmer kapcsoló úgy néz ki, mint egy hagyományos fali kapcsoló, de vezeték nélkül csatlakozik a Hue fényforrásokhoz (akár 10-et is vezérelhet), így nem kell a falaiban összekötni a vezetékeket. Ráadásul a kapcsoló kiugrik a házból, így használhatja távvezérlőként. Ne keljünk fel a kanapéról, hogy lekapcsoljuk a lámpát! 🙂 Egy ilyen kapcsoló 8.199 Forintba kerül

Philips Hue Tap

A Hue Tap kapcsoló programozható, hogy három különböző világítási jelenetet automatikusan aktiváljon, ami hasznos lehet, ha van egy bizonyos beállítása például a film nézéshez és egy másik olvasásra. Falra szerelhető, és leválasztható, így magával is viheti. A Tap 18.790 Forintot kóstál.

Philips Hue Motion Sensor

A Hue mozgásérzékelő automatikusan bekapcsolja a fényeket egy szobában, amikor érzékeli valaki belépését. Különböző érzékenységi szintre programozható, és beállítható, hogy a lámpák egy adott idő után kapcsoljanak csak le, miután egy személy kilép, sőt a napszakok alapján is megváltoztathatja a fények fényerejét. Elég kicsi ahhoz, hogy elrejtse de elég elegáns a megjelenéshez, és még a legcsekélyebb mozgást is felveszi. Ezért a termékért 12.590 Forintos összegért juthatunk hozzá.

Végül a Philips egy Philips Hue Sync alkalmazással rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az okos izzókat multimédiás tartalmukkal szinkronizálják Mac vagy Windows PC-jükön. Például beállíthatja, hogy a fények villogni kezdjenek, vagy megváltozzanak a számítógépen lejátszott zenével, képekkel, filmekkel összhangban. A notebookon vagy az asztalon futó Hue Sync, az okostelefonon található Hue alkalmazással csatlakozik. A felhasználók módosíthatják a színsémákat, a fényerőt és a témákat is, hogy megfeleljen az ízlésüknek.

Fényforrások
Lámpatestek
Kezdőcsomagok
Vezérlők

Vélemény, hozzászólás?