Érkezik a Samsung okos hangszórója

Nemrégiben lezajlott a Samsung egyik legnagyobb eseménye, az Unpacked, ahol rengeteg új eszközt mutattak be, de egy korábban bejelentett eszköz hiányzott a listáról. A Galaxy Home.

A vállalat egyszer sem említette az okos hangszórót a Unpacked-en. Szerencsére a C-NET interjút kért a Samsung igazgatójától DJ Koh-tól, így megtudtuk, hogy a Samsung készen áll a Bixby-alapú hangszóró végleges kiadására. Az elsőként tavaly nyáron bemutatott készülék célja az Amazon Echo, a Google Home és az Apple HomePod kihívójának lenni. DJ Koh most megerősítette, hogy áprilisban indul az értékesítés.


Amikor a Samsung először feltárta a Galaxy Home-ot, éppen a Note 9 bemutatója zajlott. Ez volt 2018 augusztusában. Itt elsősorban a hangszóró hangteljesítményére és arra a tényre összpontosított, hogy a vállalat AKG rendszert épít bele. Azóta nagyon keveset mondtak róla. Eddig az alábbiakat tudjuk:

Samsung Galaxy Home Everything you need to know image 7

Samsung Galaxy Home: Design

A Galaxy Home nagyjából úgy néz ki, mint egy Google Home vagy az Apple HomePod, csak lábakkal. A texturált szövetborítás fekete és három ezüst tüske jön ki az alsó részből. A készülék gumírozott gombokkal van ellátva, a tetején egy szürke gyűrű formájában megjelenő jelzőfénnyel, és még az AKG logó is világít.

Képtalálat a következőre: „samsung galaxy home”

Úgy van. Az eszköz Harman AKG hangszórót kapott.

A termékkódot is lehet tudni: SM-V510. Érdekesség, hogy feltűnt egy SM-V310 kód is a Samsung weboldalán, azonban információ nincs még róla. Ez lehet a kisebbik Galaxy Home?

Samsung Galaxy Home: Tulajdonságok

Samsung Galaxy Home Everything you need to know image 2

Hardver

A Galaxy Home úgy van kialakítva, hogy térhatású hangot biztosítson. Hat beépített hangszóróval és egy mélynyomóval, valamint nyolc mikrofonnal rendelkezik Ezen kívül nem sok információ áll rendelkezésre.

Samsung Galaxy Home Everything you need to know image 3

Okosotthon

A Samsung megerősítette, hogy a Galaxy Home az okosotthon vezérléshez tartozó Samsung SmartThings gateway-ként szolgál majd. Így már biztosan kihívója lesz az Apple, a Google és az Amazon eszközének.

Samsung Galaxy Home Everything You Need To Know image 9

Bixby

Az eszköz tetején a vezérlőgombok a zenék átugrására és a hangerő módosítására szolgálnak. Ó, és nincs AUX bemenet. Ez rossz hír, így egy régebbi “buta” hangszórót nem tudunk olyan könnyen rákötni.
A Samsung okos asszisztense, Bixby fogja teljesíteni a parancsainkat. Bár egyelőre sok lemaradása van a Sirihez és Alexához képest, a Samsung nagy jövőt lát benne.

Samsung Galaxy Home Everything You Need To Know image 8

Zene

Az Amazoné az Amazon Music. Az Apple szolgáltatása az Apple Music és a Google sem marad ki, az övüké a Youtube Music. A Samsung a Spotify szolgáltatását fogja használni, mivel régóta szoros együttműködésben dolgoznak. A Samsung azt tervezi, hogy nem csak a Galaxy Home-hoz, hanem más eszközökhöz is hozzáadja a Spotify-t, mint például a TV-hez, vagy a hűtőhöz.

Képtalálat a következőre: „samsung refrigerator”
Samsung Galaxy Home Everything you need to know image 4

Samsung Galaxy Home: Ár

Egyelőre nem tudni, kiindulhatunk a konkurens cégek áraiból, de ez nem mindig visz közelebb az igazsághoz. Ha mégis, akkor olyan 60 és 100.000 Forint között lesz itton az ára. Már ha egyáltalán elérhető lesz.

Sajnos sok mindent nem tudunk a Galaxy Home-ról, de amint új információkat tudunk meg, azonnal megosztjuk.

Vélemény, hozzászólás?