Amazon Echo Show 5 ár, megjelenés dátuma, hírek és funkciók

Kisebb, de még mindig okos.

Az Amazon bemutatta az Echo család legújabb tagját, az Amazon Echo Show 5-öt. Azt gondolhatjuk, hogy ez az ötödik generációja az Amazon, Alexa által vezérelt okos termékeinek, de a név megtévesztő, ez csupán a harmadik generáció, az ötös a kijelző 5,5 inches méretére utal.

Az újdonság már előrendelhető és a következő hónapban ki is szállítják az Egyesült Államokba, az Egyesült Királyságba, Németországba, Franciaországba, Olaszországba, Spanyolországba, Japánba, Kanadába, Új-Zélandra és Ausztráliába, valamint júliustól Indiába is. A Bravosmartnál mi is Júliusban kezdjük meg a termékek kiszállítását.

Az Echo Show 5, 39.990 Forintos áron lesz elérhető, ami sokkal megfizethetőbb, mint a most elérhető, előző Echo Show, ami majdnem a triplájába kerül.

Vágjunk bele!

Mi ez? Az Amazon Echo Show 5 egy kisebb változata a népszerű Echo Show okos eszköznek

Mikor lesz elérhető? Előrendelni már most lehetséges, a kiszállítás pedig júliusban indul világszerte.

Mennyibe kerül? Az Amazon Echo Show 39.990 Forintért lesz kapható

Előtérben a biztonság

Elődje méretének mindösszesen csak a fele, a kompakt okos eszköz úgy lett kialakítva, hogy elférjen szűkös helyeken is, meséli Tom Taylor az Amazon Alexa alelnöke:

„A tömör formatervezés tökéletesen elfér az éjjeliszekrényen, valamint kapott egy kamera védőt a nyugalom jegyében, és nem utolsó sorban az új Alexa adatvédelmi funkciók még tökéletesebben, még nagyobb ellenőrzés alatt működnek.”

Azoknak akik tartanak tőle, hogy a magánéletük illetéktelen kezekbe kerül, ez a kamera védő egyfajta biztosítékot nyújt, hogy Alexa nem fog utánunk kémkedni az éjjeliszekrényünkről.

Továbbá az Amazon azt nyilatkozta, hogy az új Echo Show 5 rendelkezik egy „mikrofon/kamera kikapcsoló gombbal, ami elektronikusan választja le a kamerát és a mikrofont is.

Az Amazon bevezetett egy egyszerű módot arra, hogy a hangfelvételek egyszerre törlődjenek az összes Alexa által vezérelt eszközről. Így ezután elég csak annyit mondanunk, hogy: „Alexa, törölj mindent, amit ma mondtam!” és a megfelelő adatok törlődnek is.

A cég azt is előre bocsájtotta, hogy a közeljövőben a felhasználók azt is megtehetik majd, hogy az utolsó kérésüket töröljék, azzal, hogy: „Alexa, töröld amit az imént mondtam!” Az Amazon egyre nagyobb biztonságra való törekvései valószínűleg arra utalnak, hogy egy jelentés szerint a cég alkalmazottai meg tudják hallgatni a rögzített Alexa beszélgetéseket.

Kicsi, de mégis hatalmas

Az Amazon szerint az Echo Show 5 apró mérete nem jelenti azt, hogy az általa nyújtott audiovizuális élmény kevesebb lesz, mint a nagyobb méretű elődjénél. Ebben egy kristálytiszta megjelenésű érintőképernyő lesz a felhasználó segítségére.

Attól függően, hogy hol használjuk az eszközt, elérhetünk TV és videó tárhelyeket is Echo Show-n keresztül a Prime Videoról, NBC-ről, BBC-ről, YouTuberól és a többiről. Páran ezek közül elérhetőek Alexán keresztül közvetlenül, de akad ami csak a Show böngészőjéből tölthető be, ilyen például a YouTube.

Az Amazon egy új fejlesztéssel is előrukkolt a wikiHow-val, miszerint több száz „Hogyan” videót érhetünk el csupán hangvezérléssel. Vagyis csak kérnünk kell Alexát, hogy „mutasd meg hogyan nyissak ki egy befőttes üveget, tisztítsam meg a serpenyőt, vagy oldjuk meg a Rubik kockát!”

Kikapcsolt állapotában beállíthatunk fő képernyőnek akár órát, vagy egy saját fotónkat is. Ha a képeink nagy része a Facebookon van, akkor is van lehetőségünk összekapcsolni a fiókunkkal, hogy egy vetítést lássunk belőlük.

Az Amazon ígéretei szerint a hangzásnak „ígéretes és teljesnek” kell lennie függetlenül attól, hogy éppen videót nézünk a Vevon, vagy az Amazon Musicról, Spotifyról, Apple Musicról vagy a Pandoráról hallgatunk zenét.

Az okosotthon irányítója

Most túl a hangutasításokon, a képernyőn megjelenő vezérlőkkel is állíthatjuk a lakás világítását. Az Amazon szerint „megtekinthetjük az okosotthonunk kamera állásait, termosztátjait, hozzáférhetünk a legutóbb használt eszközökhöz és vezérelhetjük őket csoportosítva.”

Az Amazon Echo termékekkel megoszthatja Alexával a telefonkönyvének tartalmát és használhatja az eszközt hívások indítására mobil vagy vezetékes eszközökre.

Ahogy az Echo Show előző szériái is, az 5 is kompatibilis sok okosotthon tartozékkal, mint például az Arlo baba őrző kamerával, vagy a Ring okos csengővel.

Úgy tűnik, hogy az Amazon azt feltételezi, és ösztönzi is hogy az embereknek több okos ház üzemeltető/vezérlő eszköze legyen, ezért mondja, hogy „az Amazon Echo Show 5-tel képesek vagyunk több helységet is vezérelni, például bejelenteni, hogy kész a vacsora egy másik szobába.”

Ha megtetszett az eszköz, nálunk elő tudod rendelni! 😉

Vélemény, hozzászólás?