Amazon Echo Input – a hiányzó láncszem

A legkisebb Alexa

Az Echo Input lényegében a hangszóró nélküli Echo Dot a tökéletes partner a megbízható “buta” Hi-Fi-hez.

Előnyök

  • Olcsó
  • Könnyen elrejthető
  • Nagyon jó mikrofonok

Hátrányok

  • Bluetooth gondok

Igaz az Amazonnak még sokat kell dolgoznia, hogy Alexa egy tökéletes és minden téren megbízható okosotthon asszisztenssé váljon, a piacon még mindig a legmegbízhatóbb, legelérhetőbb, legsokoldalúbb eszköz a kategóriájában.

Alexa mindig a legjobb formáját hozza, és 10-ből 9 kérdésedet biztos meg tudja válaszolni.

Válasz az igényekre

A probléma: Mi van akkor, ha már van egy tök szuper hangszóró otthon, és nem akarunk tízezreket kifizetni csak az Alexa funkció miatt.

Nos ezt a piaci rést foltozza be most az Amazon az Echo Input készülékkel.

Képtalálat a következőre: „echo input”

Az Input egy hangszóró nélküli Echo, ami önmagában csak hang bemenetként szolgál. De szerencsére itt nem áll meg a tudása. Több módon is felhasználhatjuk, lássunk két példát:

  • Már van otthon egy Echo készülékünk, azonban nem minden helyiségben hallja meg amit mondunk neki. Ebben az esetben az Input az alacsony árával jó megoldás lehet. Ha például a garázsba nem kell hang visszajelzés, de szeretnénk parancsszóra kinyitni a kaput, tökéletesen használható az eszköz.
  • Nincs otthon Echo készülékünk, de van egy király hangrendszerünk. Nos, ezt a hangrendszert is felokosíthatja az Input, ráadásul ebben az esetben teljes értékűen funkcionál, azaz válaszolni is tud Alexa.

Megjelenés és tulajdonságok

Az Amazon Echo Input egy aprócska kis kütyü. Mint egy összenyomott hoki korong, vagy egy túlméretezett kabát gomb, mindössze 80 mm széles és 14 mm magas. A felső felületen lévő gomb elnémítja az Alexát, valamint a mikrofonokat, míg a másik az asszisztens kézi indításához használható. Egy kis kék LED világít, amikor Alexa aktív és hallgat.

Képtalálat a következőre: „echo input”

A microUSB tápcsatlakozóval és 3,5 mm-es kimenettel ugyanolyan egyszerű “beszerelni”, mint a nagy tesóit – . Ha nem akarunk sokat gombokat nyomkodni rajta, elrejthetjük (arra azért figyeljünk, hogy a hangszórók érzékeljék a hangunkat) és meg is feledkezhetünk róla.

Tehát dugjuk be a konnektorba, töltsük le a telefonunkra az Alexa alkalmazást (iOS / Android), hogy csatlakoztatni tudjuk az Echot az otthoni Wi-Fi-hez és voila! A 3,5 mm-es jack és a Bluetooth-kapcsolat között lehet válogatni, hogy hogyan akarjuk csatlakoztatni a hangszórónkhoz.

Innentől kezdve az Input képes bármire, amire egy másik Echo eszköz is. Na jó, képernyője ettől nem lesz tehát a Spot és Show még nem hasonlítható hozzá. 🙂 Ettől függetlenül használhatjuk a Spotify-t vagy az Amazon Music-ot, kérdéseket tehetünk fel neki, vezérelhetjük az okos eszközeinket és rengeteg dolgot még.

Egyszerű és hatékony – bár vitathatatlanul egy kicsit túlságosan egyszerű néhány felhasználó számára. Az RCA vagy az optikai kimenet hiánya egyes rendszerek számára problémát jelenthet, de a 3,5 mm jack és a Bluetooth nagyon sok esetben átalakítható bizonyos eszközökkel.

Képtalálat a következőre: „echo input”

Teljesítmény

Az Amazon Echo Input nagyon szépen teszi a dolgát. A négy mikrofonjának köszönhetően távolról és akár nagy zajban is megérti amit mondunk neki. Dual-Band, azaz 2.4 és 5 Ghz Wifivel is működik, ami manapság már egyre inkább alapkövetelmény.

Az egyedüli hiba talán a Bluetooth-ban kereshető. Na meg a külső hangrendszer magas áramfogyasztásában, de az az Echoval és anélkül is ugyanannyi. 🙂

Ami Bluetooth-t illeti, néha nehézkes kapcsolódni az Echo-ra, van hogy nem látható az eszközök között. Ezután, amikor Bluetooth-on keresztül csatlakozik, egyes hangszórók néhány pillanatra elfelejtik, hogy okosak, ami azt jelenti, hogy időnként hiányzik néhány szó az Alexa mondataiból. Bár ez nem gyakori. A sztereó rendszerek és erősítők esetében pedig néhányban olyan ‘alacsony energiafogyasztású’ beállítás van, amely kikapcsolja őket, ha egy meghatározott ideig nem adnak hangot, ilyenkor az első 1-2 szó nem hallható, amikor Alexa beszélni kezd.

Összefoglalás

Néhány apró hibától eltekintve, vitathatatlan az eszköz hasznossága. Ha van egy nagyszerű hangzású, régebbi hangrendszerünk, akkor teljesen új értelmet ad neki, bekapcsolja a jövőbe. Azok számára, akik egy Amazon Echo Dot-ot vásárolnának, kizárólag egy sokkal hangosabb rendszerhez való csatlakozás céljából, az Echo Input lesz a jó választás.

Vélemény, hozzászólás?