Amazon Echo Dot (3. Generációs) – Megjelenés, Ár, Funkciók

A 3. Generációs Dot a legegyszerűbb Alexa-alapú Echo hangszóró új verziója, az Amazon a 2018-as készülékcsalád részeként jelentette be. Új funkciókat és új designt kapott. Ez lehet elsőre a legszembetűnőbb.

 

A kör alakú, szépen lekerekített hangszóró kifinomultabb megjelenést kapott az idén, szép szövet borítással (Amit a 2. generációshoz külön kell megvenni.).

Maga a hangszóró hangosabb lesz az Amazon szerint, és továbbra is Bluetooth és WiFi kapcsolattal lehet eszközöket hozzárendelni.

Itt van minden, amit tudunk az Amazon 3. Generációs eszközéről:

Don't worry, it's not this big

Nyugi, nem ilyen nagy…

Megjelenési dátum, előrendelés, ár.

Az Amazon Echo Dot (3. Generáció) megjelenése október 11. – de már előrendelhető. A megjelenés napján a Bravosmart webshopban is azonnal elérhető lesz a termék!

Ugyanaz az ajánlott fogyasztói ár, mint az előző, a 2. generációs Echo Dot-nál: 49,99 dollár az Egyesült Államokban, 49,99 angol font és 79$ Ausztráliában – bár ez a Dot gyakran kevésbé értékesített, és minden bizonnyal olcsóbb lesz.

A magyar ára nagyjából 21.990 – 24.990 Ft lesz, ami természetesen a magasabb ÁFA miatt van.

Design és tulajdonságok

Az új Amazon Echo Dot sokban hasonlít a régi Echo Dot-ra, amely a legnépszerűbb Amazon-hangszóró, de most a hoki korong alakú teste finom szövetbe van csomagolva – ugyanaz a szövet, amelyet a legutóbbi zászlóshajó Echo hangszórók kaptak.

Ez az esztétikus ruházat három színben lesz kapható: Szén, szürke, és homokkő.

Az idei változat nagyjából megőrizte eredeti formáját, de az Amazon szerint egy teljesen új, a jobb teljesítmény érdekében kialakított mikrofon-tömb van benne; A kisebb méret ellenére Alexa képes meghallani az halkabb beszédet is sokkal jobban, mint elődje – akár egy zajos környezetben is.

A hangszóró része nagyobb, így erősebb hangzást, alacsony torzítást és nagyobb basszust eredményez; sokkal magasabbra lehet állítani a hangerősséget, mint a 2. generációs Dot esetében.

Az új Echo Dot az Amazon szerint 70% -kal hangosabb, mint a Gen 2, és igen, megtartja a fizikai 3.5 mm-es kimenetet a külső hangszóróhoz történő csatlakoztatáshoz, valamint a Bluetooth-hoz a vezeték nélküli hangszórókhoz történő csatlakoztatáshoz. Tehát ahhoz, hogy ezen keresztül hallgass zenét jó minőségben, nem kell a nagy testvért megvenni.

Amazon Echo Dot (3rd Generation)

És természetesen ott van a hangszórók lelke, Alexa. Megkérhetjük a hangszórót, hogy játsszon zenét, válaszoljon a kérdésekre, olvasson híreket, állítson be riasztásokat, ellenőrizze az időjárást és így tovább.
Az Amazon támogatja a különböző zenei streaming platformokat az Echo Dot, beleértve az Amazon Music-ot (természetesen), Spotify-t, TuneIn-t és néhány mást.

Alexa funkciói nem változtak. Legalábbis nem a modellváltás miatt. Mivel ez szoftveres, felhő alapú megoldás, ugyanazt tudja, mint elődje. Ettől függetlenül a frissítések megérkeznek rá és folyamatosan bővül a tudása, de aki újban gondolkozik, ne emiatt tegye.

 
//Forrás: https://www.techradar.com/ //
 
 
 
 

ÉÉÉS Meg is jelent! 🙂

Vélemény, hozzászólás?