Már suttog is hozzánk Alexa?

Az Amazon eseményén, a múlt hónapban Seattle-ben, a cég egy új funkció bevezetését jelentette be: a suttogást azaz a Whisper módot. Bemutatták, pontosan hogyan is működik. Például ha megkérjük, hogy játsszon zenét, azt csendesen kezdi el.

Az új funkció egyelőre csak Amerikában működik, angol nyelvű beállításoknál.

Különösen hasznos éjszaka, amikor próbálunk csendben lenni, főleg, ha más is van a közelben. Például ha később érünk haza, mint a velünk egy szobában lévő és ő már alszik, suttogva kérhetjük meg Alexát, hogy kapcsolja fel a villanyt, vagy kapcsolja ki a TV-t. Hasonló a helyzet reggel, amikor felébredünk, nem kell hangosan odaszólni az Echo-nak, hogy állítsa le az ébresztőt, megtehetjük suttogva is, hogy senkit ne zavarjunk fel.

 Alexa doesn't know when to be quiet – but now you can tell her

A Whisper Mode egyike azon funkcióknak, amelyeken az Amazon régóta dolgozik. Például az asszisztens tudja már, hogy a “Play Hunger Games” parancs, azt jelenti, hogy indítsa el a filmet, ha egy képernyő van csatlakoztatva, ugyanakkor ha csak az Echo, vagy egy külső hangszóró elérhető, a hangoskönyvet kezdi lejátszani.

Az Amazon szeptemberi rendezvényén a cég bemutatta az Echo eszközök “Alexa Guard” elnevezésű jövőbeni smart-home funkcióját. Ez a hangérzékelési technológia lehetővé teszi az Alexa számára a füstjelző, a szén-monoxid riasztások és az üvegtörés hangjainak felismerését.

Micsoda az az Alexa?

Ha még sose hallottál az Alexáról, itt van minden amit tudnod kell…

  • Alexa az Amazon intelligens asszisztense.
  • Számos különböző eszközön megtalálható, beleértve az Amazon Echo hangszórókat is.
  • Alexa válaszol a hangutasításokra, és beszélhet veled.
  • Több ezer különböző feladatot képes végrehajtani, beleértve a hír vagy időjárás olvasást.
  • Az egyik leghasznosabb funkciója az okosotthon vezérlés, mellyel a kompatibilis eszközöket irányítja.
  • De bonyolultabb dolgokat is végezhet, például pizzát rendelhet, vagy Uber-t kérhet. (Csak Amerika és Anglia)
  • Az Alexa aktiválásához az “Alexa” ébresztő szót kell mondani egy Amazon Echo hangszórónak.
  • Az Alexa jelenleg csak angol és német nyelven működik.
  • Mesterséges intelligencia révén Alexa folyamatosan egyre okosabbá válik.
  • Az idő múlásával Alexa jobban megszokja a hangodat, és jobban megérti, mit akarsz.

 

Mind az Alexa Guard, mind a Whisper Mode egy gépi tanulási hálózatot használ, amely “hosszú, rövid távú memória” néven ismert, magyarázta Alexa vezető kutatója, Rohit Prasad.

A cég a múlt hónapban bemutatta, hogy az Alexa hogyan kommunikál egyre természetesebben, szöveg kontextus alapon – vagyis úgy is feltehetjük a kérdéseinket, mint például: “Alexa, milyen az idő?” ezt megválaszolja, majd ahelyett, hogy újra rá kéne kérdezni az időjárásra elég csak ennyit mondani: “És holnap?”

Az Amazon a közelmúltban, szabadalmaztatott egy olyan technikát, amely lehetővé tenné Alexa számára, hogy megmondja, beteg vagy-e, majd felajánl egy gyógyszert például egy köhögésre. A rendszer az érzelmeket, például az örömöt, a haragot vagy a bánatot is érzékeli.

A Whisper módot be kell kapcsolnia az Alexa App alkalmazásban a Beállítások menüben (Alexa Account -> Alexa Voice Responses -> Quiet Responses), vagy hanggal ezzel a paranccsal: “Alexa, Whisper mode”.

 

Próbáld ki az Amazon Echo hangszórót te is és ismerd meg minden előnyét! IDE kattintva megnézheted a Bravosmartnál található összes Echo készüléket, dönts kedvedre!

 

[vc_row][vc_column][medien_products product_style=”2″ taxonomy=”” target=”products” products_custom_id=”medien_custom_css_411709273″ responsive_js_composer_custom_id=”responsive_js_composer_custom_css_1985409585″ ids=”3813, 4280, 1965, 4291, 4294″][/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?