8 indok, hogy miért vegyünk Ring okos csengőt

Valamikor réges régen a Ring még nem Ring volt, hanem Doorbot. Ugye mennyivel jobban hangzik a Ring? Azóta sok idő eltelt és nem csak a név lett jobb, hanem maga a csengő is. Amióta felvásárolta az Amazon, a világ lekelendőbb okos csengője lett… Nem véletelenül!

Jamie Siminoff a kitaláló 2013-ban mutatta be a prototípust a Shark Tank nevű műsorban. A fő funkciók ekkor már benne voltak. Az az okos ajtócsengő lehetővé tette, hogy figyelemmel kísérhessük az ajtónk előtti mozgást, valamint távoli hozzáférést biztosított a garázskapuhoz.

Siminoff visszautasította a Shark Tank ajánlatát, és tapasztalatait, valamint a közösség erejét felhasználva 5 millió dollárt gyűjtött, amit befektetett a cégébe.

Most megnézünk 8 indokot, amiért érdemes Ring okos csengőt használni, vágjunk is bele…

8 érv Ring csengő vásárlása mellett

Egy általánosabb oka lesz annak, hogy befektessünk az egyik Ring Video Doorbell-be, mielőtt még konkrétabb és közvetlenebb előnyöket mutatnánk be.

1) Teljes körű védelem a Ring segítségével

Létrehozhatja a saját biztonsági rendszerét a Ring és kiegészítőinek segítségével

Természetesen sokan csak költséget látnak és nem befektetést. Mi most nem azért vagyunk itt, hogy olyat adjunk el, amire biztos nem lesz szükséged, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy aki egy valódi és teljes körű okos otthont szeretne építeni, annak mondhatni kötelező elem. 🙂

Az is sokaknak visszatartó erő, hogy nem értenek a technikához és félnek a nehéz beállítástól.

Ha te is ilyen vagy, miért nem próbálod ki a Ring mobil alkalmazást? Így láthatod, hogy rendkívül egyszerű még akkor is, ha nem vagy a legnagyobb tech rajongó.

2) Vedd át a csomagod bármikor

Manapság nagyon sokan online rendelnek, de persze mindig akkor nem vagyunk otthon amikor jön a futár.

A Ring segítségével már tudjuk, ha megérkezett a csomag és vagy megkérhetjük a futárt, hogy tegye az ajtó elé amíg hazaérünk, addig pedig folyamatosan szemmel tudjuk tartani, vagy egy okos zár segítségével kinyithatjuk az ajtót, hogy a házon belül rakhassa le, vagy esetleg egy szomszédnak adja át a csomagot.

 

3) 21. századi szomszédságfigyelés: a teljes környék biztonságosabb lehet már akár egy eszközzel is

Az otthon biztonsága nagyon fontos dolog, de jó ha már egy alapból is biztonságos helyen élünk.

A Ring nem titkolt célja, hogy növelje a biztonságot mindenhol ahol csak tudja, így akár a te lakóhelyeden is.

2015-ben Ring is összeállt az LAPD-vel (Los Angeles rendőrsége). A csengők telepítése a Wilshire Parkba drámai 55% -os csökkenést eredményezett a betöréseknél úgy, hogy csak minden 10. lakásra szerelték fel a rendszert.

Ez egyértelműen azt mutatja, hogy egy olyan videó rendszer jelenléte, amely képes a bűnözők felvételére komoly pozitív hatást gyakorolhat a környékbeli bűnözési arányra.

Ha egy betörő nem egy adott ház miatt érkezik a környékre, akkor biztos, hogy a legkevésbé védett házat fogja választani célpontjául. Ne a miénk legyen ez!

4) Hozzunk ki még többet a csengőből Alexa segítségével

Az első generációs Ring csengő kivételével az összes többi modell most a kedvenc digitális asszisztensünkkel kompatibilis.

Ahhoz, hogy megjeleníthessük a képét a csengőnek szükségünk lehet egy Echo Show-ra is. Ezáltal látjuk, hogy ki áll az ajtó előtt, és egyéb eszközök segítségével akár távolról is kinyithatjuk az ajtót, ha megkérjük rá Alexát.

Az egyetlen probléma az vele, hogy bár látjuk és halljuk az ajtónk előtt állót, de mi magunk nem tudunk hangot küldeni felé az Echo segítségével. Tudjuk, ez elég nagy hátrány, bár megkerülhető.

5) Videó bizonyíték. A legjobb bizonyíték.

Feltételezve, hogy valaki elég bolond ahhoz, hogy megpróbáljon betörni szeretett okos otthonába, ha van egy Ring a helyén, akkor bizony te nevetsz a végén.

Feltételezhetjük, hogy sok elkövető nem először csinálja azt, amit. Azaz bent van az arcképük egy rendszerben. Nemrég elérhetővé vált az Egyesült Államokban, hogy ezzel az adatbázissal összevesse az arcképét annak, aki épp az ajtónk előtt áll, és ha egyezést talál, értesíti a rendőrséget.

Bár rengetegen tiltakoztak a funkció ellen, be kell látni, egyáltalán nem butaság.

6) Ha otthoni vállalkozásunk van, szinte kötelező

Ha otthon dolgozunk, nagyon hasznos eszköz lehet a Ring. Akár a feljebb említett csomag dolog miatt is. Ha ügyfelek is járnak hozzánk, még hasznosabb, hiszen távolról is felvehetjük velük a kapcsolatot.

7) Tartsuk szemmel gyerekeinket és az időseket

Ha gyerekek gyakran játszanak a ház előtt, a Ring segítségével nagyon könnyen szemmel lehet tartani őket. Így biztonságban tudhatjuk minden szerettünket akkor is, ha nem vagyunk velük.

Persze a Ring nem csak erre korlátozódik.

Nagyon sokaknál idős rokon is lakik a házban és sokszor ez a családtak Alzheimer-kórban vagy demenciában szenved. Ez önmagában is elég nehéz megbirkózni. Ami még rosszabb, ha ez a személy egy előre nem bejelentett sétára kerül.

Lehet, hogy csak egy másik rokonhoz ment, a legszerencsésebb, ha egy olyanhoz, akinek van Ring csengője, így tudhatjuk, hogy odaért akkor is, ha senki nincs otthon.

Ugyanez lehet a helyzet, ha nem tud hazajönni, nem találja a kulcsát, kint hideg van és valahogy be kell jutni a házba. A csengő segítségével könnyen értesíthet akkor is, ha éppen nem vagy otthon.

Lehet, hogy ez a forgatókönyv valószínűtlennek tűnik, de aki egy hasonló helyzetű családtaggal él otthon, biztosan érteni fogja a helyzetet.

Tehát, amikor a fiatal és idős családtagokat felügyeljük, a Ring rendkívül hatékony.

8) Előzzük meg a bűncselekményt

Lehetséges ez?

Nos, biztos nagyobb esély van az elkerülésre, ha egy videós csengő van felszerelve.

Ahogy halad az idő, mindenki tudni fogja, mire is képes egy okos csengő. Nem kell a betörőt hülyének nézni, ő sem barlangban él. Szóval tegyük fel a kérdést:

Melyiknek van nagyobb esélye, miután meglátja a kamerával felszerelt csengőt, ami pont rá néz? Nem érdekli és így is bemegy a lakásba, vagy inkább meghátrál és keres egy olyan környéket, ahol biztonságosan, lebukás nélkül “dolgozhat”?

Bár kicsit önzőnek tűnhet ez, de a szomszédnak is meg van a lehetősége, hogy befektessen egy okos csengőbe.

Tehát…

Nézzük meg milyen Ring típusok elérhetőek a piacon:

  1. Ring Video Doorbell az eredeti eszköz, ami még mindig nagyon jó eladási statisztikával rendelkezik. Fele annyiba kerül, mint utódja, de cserébe csak 720p HD felvételt kapunk és cserélhető előlap sincs.
  2. Ring Video Doorbell 2 a csengő új verziója. Már FullHD 1080p videó is elérhető és újratölthető, kivehető akksival rendelkezik, nem úgy, mint az elődje. 2 különböző előlap van a csomagban, Szatén Nikkel és Velencei Bronz.
  3. Ring Video Doorbell Pro Ez akksi helyett kábelről kapja az áramot. A mozgásérzékelés fejlettebb, Human Detection-nel rendelkezik, és a Pro szélesebb színválasztékkal rendelkezik. 5 GHz-es WiFi is elérhető, hogy kiegészítse a szabványos 2,4 GHz-es csatlakozást.
  4. Ring Video Doorbell Elite egy sokkal drágább, professzionális megoldás, amely Ethernet hálózaton keresztül megbízható és kapcsolatot biztosít. A látómező kiterjed a 90 fokos függőleges nézetre, valamint a 160 fokos vízszintesre.

 

Ezután az áttekintés után talán már komolyabban is elkezd foglalkoztatni a kérdés, hogy vajon szükséged van-e okos csengőre? Ha úgy döntöttél, hogy igen, nálunk megtalálod amit keresel. Hamarosan más márkák megoldásaival is jövünk, érdemes figyelni! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?